duminică, 18 august 2013

Factori ale stilului de viaţă

Incidenţa cancerului de plămâni este asociat specific cu fumatul.
Descoperirea cea mai consistentă, în decenii de cercetare, este strânsa corelare între folosirea ţigărilor şi cancerele din multe locuri. Sute de studii epidemiologice au confirmat această asociere. Afirmaţia  este susţinută  şi de faptul că rata mortalităţii de cancer la plămâni în SUA se asocia cu variaţiile procentajului persoanelor care fumează. Procentajul creştea, şi de asemenea incidenţa cancerului la plămâni creştea. Acest lucru a fost urmat de creşterea mortalităţii din cauza cancerului de plămâni. Recent, în SUA, procentajul persoanelor care fumează a scăzut. Unele persoane, în special bărbaţi, au înţeles efectul negativ al fumatului. Alegerile de stil de viaţă cauzează cancerul: tabacul, dieta, exerciţiul, alcoolul, opţiunile pentru bronzat, şi anumite boli cu transmitere sexuală reprezintă riscuriel majore. Majoritatea cancerelor sunt relaţionate cu stiluri de viaţă cunoscute.
Are loc de asemenea o cercetare care corelează incidenţa cancerului cu nivelurile scăzute de melatonină produsă în corp când oamenii îşi petrec mai mult din timp stând în condiţii de lumină puternică.
Persoanele care dorm mai puţine ore şi persoanele care munceasc noaptea reprezintă două grupuri care sunt cunoscute a riscuri mai ridicat de a se îmbolnăvi.

Tipuri comune de cancer

Cele mai întâlnite forme de cancer sunt:
-  cancerul de vezică urinară
-  cancerul de sân
-  cancerul de colon şi rect (cancerul colorectal)
-  cancerul endometrial
-  cancerul la rinichi (cancer renal)
-  leucemia
-  cancerul de piele: nonmelanoma şi melanoma
-  cancerul de tiroidă
Lista  tipurilor comune de cancer include cancerele care sunt diagnosticate cu cea mai mare frecvenţă. Cea mai comună formă de cancer din listă este cancerul de piele.
Tipul de cancer din listă cu incidenţa cea mai scăzută este cancerul de tiroidă.
Deoarece cancerul de colon şi rect sunt adesea numite cancer colorectal, cele două tipuri de cancer au fost combinate pentru listă.

Cancerul de rinichi poate fi divizat în două grupuri majore, cancerul parenchimului renal şi cancerul pelvisului renal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu