duminică, 18 august 2013

Experienţe de tratamente

Experimentele clinice, numite şi studii de cercetare, testează noi tratamente pe persoanele cu cancer. Scopul acestei cercetări este de a găsi căi mai bune de a trata cancerul şi de a ajuta pacienţii cu cancer. Experimentele clinice testează multe tipuri de tratament precum noi medicamente, noi moduri de abordare chirurgicale şi terapii cu radioaţii, noi combinaţii de tratamente, sau noi metode precum terapia genetică.
Un experiment clinic este una din etapele finale ale unui proces de cercetare lung şi atent asupra cancerului. Căutarea de noi tratamente începe în laborator, unde oamenii de ştiinţă dezvoltă şi testează noi idei. Dacă o metodă de abordare pare promiţătoare, următorul pas este testarea tratamentului pe animale pentru a vedea cum afectează cancerul la o fiinţă vie  şi dacă are efecte negative. Bineînţeles, tratamentele care funcţionează bine în laborator sau pe animale nu funcţionează întotdeaună bine şi pe persoane. Studiile sunt făcute cu pacienţi cu cancer pentru a vedea dacă tratamentele promiţătoare sunt sigure şi eficiente.
Pacienţii care iau parte pot fi ajutaţi de tratamentul(-ele)  pe care îl (le) primesc. Ei primesc fie cel mai nou tratament care e testat fie cel mai bun tratament disponibil standard pentru tipul lor de cancer. Bineînţeles, că nu este nici o garanţie că un nou tratament care e testat sau un tratament standard vor produce rezultate bune. Noile tratamente pot avea de asemenea riscuri necunoscute, dar dacă un nou tratament se dovedeşte eficace sau mai eficace decât tratamentul standard, subiecţii studiului care-l primesc pot fi printre primii care beneficiază.

Vaccinuri anti-cancer

Un efort considerabil de cercetare a fost depus pentru dezvoltarea de vaccinuri care previn infecţia de către agenţi oncogenici infecţioşi.
Cercetătirii au descoperit că un vaccin experimental este capabil a preveni majoritatea cazurilor de cancer de col uterin.

Medicina alternativă şi complementară

Medicina alternativă şi complementară nu este reglementată de nici o agenţie guvernamentală, astfel că producătorii nu sunt sub nici o directivă asupra dozelor standardizate de medicaţie. Un exemplu al acestei probleme a fost un tratament alternativ pentru cancerul de prostată. Această medicaţie a fost testată folosindu-se tehnici spectrometrice sofisticate şi a fost identificată ca având substanţe nenaturale în pastile.
Unele măsuri complementare includ medicina botanică, acupunctura pentru controlul stării de greaţă şi vomă asociată cu chemoterapia şi în controlul durerii. Toate acestea sunt asociate cu operaţia, rugăciunea, moduri de abordare psihologice precum meditaţia pentru a ajuta în îndepărtarea durerii sau pentru a îmbunătăţii starea de spirit.

O gamă largă de tratamente alternative au fost oferite pentru cancer de peste un secol. Apelul la terapiile alternative se naşte din înfricoşătoarele riscuri, costuri sau potenţialele efecte secundare ale multor tratamente conveţionale. Nici o terapie alternativă nu a fost capabilă în experimentele aleatoare controlate să vindece efectiv cancerul, deşi Jurnalul de Urologie a publicat un studiu în 2005 care demonstra că o dietă bazată pe consumul de plante, şi făcând alte schimbări în modul de viaţă, este capabilă a reduce riscurile de cancer la un grup de bărbaţi cu cancer de prostată nefolosind tratamente convenţionale. Alte diete anticancer includ dieta cu grapefruit şi dieta cu varză, iar alte terapii alternative includ suplimente alimentare precum terapie megavitaminică, terapia electromagnatică cu dispozitive electrice, compuşi formulaţi în mod special (ex. Terapiile homeopatice), utilizarea neconvenţională a medicamentelor conveţionale (Ex. insulina), exerciţii fizice, şi preparate din plante. Unele din aceste tratamente alteranative pot fi ineficace sau periculoase. Folosind aceste modalităţi ca un tratament singur pentru condiţii fatale precum cancerul nu este recomandat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu